30.5.07

Susret katoliče mladeži u BiH

«Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge»
(Iv 13,34)


Susret katoličke mladeži održan je 26. i 27. svibnja ove godine u BiH. Geslo susreta: «Kao što sam ja vas ljubio, tako i vi ljubite jedni druge» privuklo je brojne mlade (8000) iz Hrvatske, BiH i inozemstva u nadbiskupijsko svetište Gospe Kondžilske u Komušini. Mladi iz naše župe priključili su se župi Savski Nart iz Zagreba i zajednički krenuli prema BiH. U subotu oko 10h stigli smo u Komušinu. More mladih uz molitvu i pjesmu uputilo se na brdo Gospi Kondžilskoj. U 12h na brdu održano je Euharistijsko slavlje koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić.
Nakon Euharistijskog slavlja bila je zajednička okrepja, topli objed kojeg su pripremili domaćini susreta. Nakon objeda mladi iz BiH pripremili su duhovno – zabavni program. Moto susreta bilo je «Ljubav je zakon». Zajednička ljubav među mladima osjetila se kroz ples, pjesmu i radost zajedništva u programu kojeg su pripremili mladi iz BiH.
Nakon zajedničkog druženja, uputili smo se u Teslić u župu sv. Josipa kod dragih župljana koji su nas gostoljubljivo primili na noćenje. Sljedećeg dana zajedno sa župljanima sudjelovali smo na sv. Misi koju je predvodio vlč. Dragutin Goričanec a koncelebrirao je župnik Ilija Karlović.
«Tijekom zajedničkog misnog slavlja svi smo zajedno pjevali kao da smo jedna zajednica», rekao je župnik Ilija Karlović. Nakon Mise župljani su pripremili ručak za sve te smo nastavili druženje uz razgovor i pjesmu.
Zahvalili smo se dragim župljanima i župniku na ljubaznom gostoprimstvu i oko 14h napustili Teslić i uputili se prema Hrvatskoj.
Zadovoljni i radosni što smo sudjelovali na ovogodišnjem susretu katoličke mladeži u BiH, veselimo se slijedećem susretu katoličke mladeži, te potičemo i sve ostale da nam se pridruže i podijele s nama radost zajedništva u Gospodinu.

Iva Pešić

1 komentar:

Unknown kaže...

Nisam znala da je netko od vas bio u BiH. Nadam se da je bilo lijepo!